Nagelverzorging

Ik kreeg in de comments een vraag over losse velletjes op je nagels en ik kreeg veel leuke reacties op de NOTD maar wat heel erg belangrijk is, is een goede nagelverzorging en vandaag vertel ik jullie een paar dingen die je moet weten over je nagels.

Losse velletjes:
Misschien ken je dit probleem wel, losse velletjes op je nagels. Ik zelf heb dit ook en dat is best vervelend. Je nagels worden hier slap van en het ziet er gewoon niet mooi uit. De oorzaak van deze velletjes komt meestal door uitdroging.
Wat kan je tegen losse velletjes doen:
– Te weinig drinken, je moet minstens 1,5 tot 2 liter per dag drinken. Misschien denk je dat dit niet veel met je nagels te maken heeft maar ook je nagels hebben vocht nodig.

– Te veel nagellak, nagellak ziet er natuurlijk heel leuk uit en je kan er veel leuke dingen mee doen maar nagellak is niet altijd goed voor je nagels! Als je altijd nagellak op hebt krijgen je nagels te weinig zuurstof. Daarom is het belangrijk om minstens 4 dagen per maand geen nagellak op te doen, dus ook geen nagelverharder, basecoat of wat dan ook gewoon 4 dagen per maand even geen nagellak. Misschien vind je dit veel maar het is echt veel beter voor je nagels!
– Je nagels kort knippen, lange nagels vind ik zelf mooier maar als er veel velletjes op je nagels zitten is dit ook niet echt mooi. Daarom is het mooier en beter voor je nagels om ze af en toe kort te knippen. Ik zelf vind dit altijd best zonde maar het is echt beter voor je nagels om ze kort te knippen, goed te verzorgen en dan je nagels laten groeien.
– Je nagelriemen insmeren, opzich hebben je nagelriemen niet echt met de velletjes op je nagels te maken maar je nagelriemen zijn wel erg belangrijk. Als je je nagelriemen naar achter duwt groeien je nagels sneller en lijken ze langer. Maar ook je nagelriemen kunnen uitdrogen daarom is het belangrijk om je nagelriemen goed te verzorgen bijvoorbeeld door ze in te smeren met een handcreme of speciale nagelpennen, bijvoorbeeld de nagel pennen van essence of herome.
– Nagels bijten, nagels bijten is ontzettend slecht voor je nagels! En het is natuurlijk erg verslavend maar er zijn verschillende middeltjes die je helpen om van je nagels af te blijven, mijn zusje doet vaak een laagje topcoat over haar nagels, als er nagellak op je nagels zit bijt je minder snel nagels. Ook heb je speciale basecoats met een vies smaakje eraan als je dan toch aan je nagels gaat bijten proef je een hele vieze smaak. En als je weer aan je nagels wilt bijten denk er dan even aan hoe mooi je nagels kunnen worden als je ze laat groeien.

Dit zijn een paar tips om te zorgen dat de velletjes verdwijnen.

Sowieso is het erg belangrijk om je nagels altijd goed te verzorgen! Ook moet je altijd een basecoat gebruiken voor je je nagels gaat lakken want je nagels worden heel snel geel. Als je nagels geel zijn, lak je nagels dan vooral niet in de kleur blauw of zwart hierdoor worden je nagels extra geel. Lila en witte nagellak helpen wel tegen gele nagels maar het belangrijkste is om eerste een basecoat aan te brengen.

Nog een goede tip om je nagels langer te laten groeien is de nagel verharder van essence, op het flesje staat dat je nagels tot 76% harder worden en dat ze harder groeien. En het werkt! Ik heb al best veel nagellakverharders geprobeerd maar ik kan de nagelverharder van essence echt aanraden. Mijn nagels groeien veel sneller en ze breken minder snel.
Je nagels groeien ook sneller als je iedere dag een klein randje van je nagels af vijlt. Gewoon heel even met een vijl langs al je nagels. Hierdoor worden je nagels sterker en ze groeien sneller.

Dit waren een paar tips ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben, als je nog vragen hebt over nagels, nagellak of make-up stel ze dan gewoon in de comments!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s