Wimperkruller gebruiken

Vandaag een bericht over hoe je het beste een wimperkruller kan gebruiken.

Waarschijnlijk weten de meeste van jullie wel waarvoor een wimperkruller is maar voor degene die het nog niet weten: de naam zegt het al, met een wimperkruller krul je je wimpers. Je zou een wimperkruller kunnen vergelijken met een krultang voor je haar maar dan is dit voor je wimpers. Een krultang is heel makkelijk om te gebruiken en het geeft een mooi effect.

 

Een wimperkruller werkt een beetje als een soort tang. Op het onderste deel van het stuk waar je je wimpers tussen doet zit een soort kussentje. Als je een wimperkruller koopt zit er meestal nog een reserve kussentje bij zodat je deze kan vervangen als dit nodig is.

Als je korte wimpers hebt, is een wimperkruller heel handig! Doordat er een krul in je wimpers komt lijken ze langer. Maar ook als je lange wimpers hebt is het heel mooi om een wimperkruller te gebruiken want daardoor lijken je wimpers nog langer.

Maar hoe kan je een wimperkruller nou het beste gebruiken?

Stap 1:
Zorg dat je geen mascara op je wimpers hebt. Als je wel mascara op hebt, heb je de kans dat je wimpers afbreken. Door de mascara die opdroogt worden je wimpers hard en als ze gebogen worden kunnen ze breken. Als je al oogschaduw op hebt is het geen probleem. Je kan je wimperkruller gewoon tegen je oog aan zetten zonder dat je oogschaduw vervaagt. Je kan natuurlijk gewoon je wimpers krullen met een koude wimperkruller. Maar net als bij een stijl en krultang werkt het beter als je je wimperkruller een beetje verwarmd. Dit kan je het beste doen door heel even met je föhn op je wimperkruller te blazen. Zorg wel dat je wimperkruller niet té warm word. Als je je wimperkruller hebt verwarmd zet je hem gewoon tegen je oog aan en zorg je ervoor dat je wimpers tussen de twee bewegende delen zit.

Stap 2:
Knijp in je wimperkruller zodat je wimpers worden gebogen. Zorg wel dat er geen velletje tussen zit want dat is niet echt fijn.

Stap 3:
Kijk met je oog naar beneden, hierdoor worden je wimpers nog meer gekruld.

Stap 4:
Knijp een paar keer en je zult zien dat je wimpers echt gekruld zijn! En als je de wimperkruller eerst hebt verwarmd blijven je wimpers nog langer gekruld.

Mijn wimpers voor ik ze gekruld heb:

Mijjn wimpers nadat ik ze gekruld heb + mascara:

Je ziet dat het dus wel verschil maakt. Het staat mooier maar krul je wimpers niet iedere dag want dat is slecht voor je wimpers hierdoor kunnen ze alsnog afbreken ook al doe je het iedere keer zonder mascara.

Mijn wimperkruller komt van de hema en kost €1,95 maar je kunt bijvoorbeeld ook een wimperkruller kopen op boozyshop.nl

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s