Wat te doen in het vliegtuig/auto

Veel mensen gaan in de vakantie naar een ander land of naar een andere plaats in Nederland. Vaak is het saai om in de auto of ht vliegtuig te zitten, daarom ga ik hier een paar dingen op noemen die je kan doen in het vliegtuig of in de auto.

– Laad je mp3, ipod, mobiel op zodat je sowieso muziek kan luisteren. Soms zijn liedjes fijn om rustig te worden als je bijvoorbeeld zenuwachtig bent maar ook als je bijvoorbeeld een beetje wakker moet worden als je bijvoorbeeld geslapen hebt. Zorg ook dat er nieuwe liedjes op staan, als je op vakantie bent kan dit niet altijd.
– Zit je naast familie? Dan kan je je nagels lakken, maar vooral als je in de auto zit is dit niet echt handig. En in het vliegtuig hebben andere mensen misschien last van de geur van nagellak, maar als je op je vliegtuig wacht omdat deze bijvoorbeeld vertraging heeft kan je best even snel je nagels lakken.
– Als je vliegtuig vertraging heeft kan je natuurlijk ook langs alle winkeltjes.
– Neem tijdschriften mee, koop er zelf een paar en vraag aan vriendinnen of je een paar tijdschriften van hun mag lenen, dit kunnen natuurlijk ook wat oudere tijdschriften zijn.
– Heb je een mobiel of ipod waar je apps op kan downloaden? Download dan thuis allerlei leuke apps, zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen. Download thuis alvast de apps want je weet natuurlijk niet zeker of ze in de auto of op het vliegtuig wifi hebben. Download bijvoorbeeld angry birds, en er zijn 3 versies van de normale angry birds, angry birds season en angry birds rio. Download ze alle drie en probeer alle levels te halen, daar ben je voorlopig wel even mee bezig.
– Houdt een vakantie dagboek bij. Dan heb je iets te doen in het vliegtuig maar ook als je je bijvoorbeeld op vakantie zelf verveeld. Plak hier allerlei aandenken in bijvoorbeeld toegangskaartjes enzovoort.
– Als je nog geen lijstje hebt met wat je allemaal wilt doen op vakantie, kan je die in het vliegtuig of de auto maken.
– Neem een boek mee en ga lezen.
– En wat misschien wel het fijnste is: Slapen. Niet iedereen kan slapen in een auto of vliegtuig ik zelf ook niet. Maar als je het wel kan probeer het dan wel. De tijd gaat hierdoor sneller en als je wakker word ben je gelijk uitgerust.
– Als je in een vliegtuig zit en je hebt een lange reis dan hebben ze meestal schermpjes in de stoelen zitten waarop je films kan kijken. Dit is niet bij alle vliegtuigen zo, meestal alleen als je een lange reis hebt.
– En voor als je in de auto zit heb je natuurlijk altijd spelletjes die je vroeger waarschijnlijk ook wel eens speelde: tel de rode auto’s, probeer zinnen te maken van de nummerborden voor je en wat altijd leuk blijft: zwaaien naar de mensen achter of naast je.

Het is natuurlijk even vervelend om lang in het vliegtuig of de auto te zitten maar uiteindelijk moet je wel iets voor je vakantie over hebben. (:

Advertisements

3 gedachtes over “Wat te doen in het vliegtuig/auto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s