DIY Gezichtsmaskertjes

Je kan natuurlijk kant en klare gezicht maskertjes in de winkel kopen maar veel van jullie hebben nu vakantie, en dan is het ook wel eens leuk om zelf je maskertjes te maken. Hieronder vertel ik jullie hoe je verschillende maskertjes kan maken.

– Advocado met citroen
Stamp advocade en vers geperst citroensap met elkaar tot het een papje is. Smeer het hierna op je gezicht en laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Haal het er daarna af met water.
– Goed voor een droge huid

– Yoghurt met havermout
Pak een bakje en doe hier een beetje yoghurt in. Doe er een lepel havermout in en roer tot het goed gemengd is. Laat dit papje 10 tot 15 minuten intrekken en haal het er daarna af met koud water.
– Goed voor een gevoelige of verbrande huid.

– Suiker
Meng 2 theelepels suiker en 3 theelepels warm water met elkaar. Zorg dat er geen klontjes suiker meer in zitten en smeer het daarna op je gezicht. Maak je gezicht hierna schoon met een stomend washandje.
– Goed voor een oudere huid of een droge huid.

– Melk
Mix 1 theelepel poedermelk, 1 theelepel honing, 1 theelepel Aloë Vera gel en 2 druppels essentiële olie met elkaar. Laat het mengsel 15 minuten intrekken en was het er daarna af met een stomend washandje.
– Goed voor een droge huid.

– Bananen
Prak 1 banaan en 1 theelepel honing met elkaar, breng hierna wat druppels sinaasappelsap of limoensap aan. En laat het 15 minuten intrekken. Reinig je gezicht goed voor het aanbrengen. Dit maskertje zorgt ervoor dat de huid zich onspant.
– Goed voor een vette huid.

– Wortel
Kook 2 of 3 wortels en pureer ze als ze gaar zijn mix de puree met 2 eetlepels honing en breng het aan op je gezicht als het op kamertemperatuur is. Was het eraf met koud water.
– Goed voor een onzuivere huid.

– Perzik
Kook een perzik en pureer hem dan met je vork. Meng dan 1 eetlepel honing en havermeel met de puree zodat het een stevig, glad en dik goedje wordt. Doe het dan voor 10 minuten op gezicht en was het dan met gekoelde water af.
– Goed voor een normale huid.

Yoghurt havermout maskertjeYoghurt met havermout maskertje

Dit waren een paar maskertjes, dit is ook leuk om samen met een vriendin te doen. Breng alle mengsel goed aan op je gezicht maar vermijd je ogen en je haar! Ik zelf heb ook een paar maskertjes uitgeprobeerd maar als het in je haar komt, gaat je haar plakken en dat is niet fijn. Reinig je huid ook voordat je het maskertje aan brengt en was alle maskertjes goed van je gezicht af.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s