Tutorial: Stippen nagels

Vandaag weer een nail-art tutorial, dit keer een hele simpele. Dit is dus een goede nail-art voor als je net begonnen bent of er nog niet zo goed in bent. Het ziet er wel leuk en schattig uit.

Wat heb je nodig:
– Basecoat
– Basiskleur, dit kan iedere kleur zijn die je wil
– Kleur om stipjes mee te zetten
– Een dottingtool, of potloodje of iets dergelijks
– Een klein dun puntje, dit kan een dottingtool zijn of een saté-prikker. 
– Topcoat

Stap 1:
Lak je nagels zoals gewoonlijk eerst met een basecoat en daarna in een kleur die je wilt. Je kan helemaal zelf kiezen wat voor kleuren je wilt. Ik heb voor een licht roze kleur en zwarte stipjes gekozen, maar je kan bijvoorbeeld ook blauwe nagels met licht blauw doen of roze met zilver, dit kan je helemaal zelf bepalen.

Stap 2:
Zet nu 4 stipjes in een ruit vorm, of makkelijker gezegd: zet eerst twee stipjes boven elkaar, in een lijn in het midden. Zet hierna en stipje tussen de twee stipjes die er al staan in en doe dit ook aan de andere kant.

Stap 3:
Zet nu iedere keer twee hele kleine stipjes tussen twee grotere stippen in, let er wel op dat je dit alleen doet in een ruit vorm, dus niet nog binnen de ruit stipjes zetten dit, moet open blijven. De kleine stipjes kan je het beste met het puntje van een dottingtool zetten of als je geen dottingtool hebt kan je dit ook gewoon met het puntje van een saté-prikker doen.

Stap 4:
Nu moet je in je hoofd onzichtbare stippen zetten en er kleine stipjes naar toe trekken. Zodat je nog steeds het ruitpatroon blijft zien.

Eigenlijk is dit het al, op kortere nagels kan je het beste een hele ruit op je nagels zetten, als je langere nagels hebt kan je beter nog een stipje erboven zetten:

Stap 5 (voor grotere nagels):
Zet in plaats van 2 stipjes boven elkaar, 3 stipjes boven elkaar. Zet ook tussen iedere open ruimte een stipje. Zo krijg je dus twee ruiten. Zet ook weer kleine stipjes zoals je hiervoor hebt gedaan en je bent klaar!

Wacht heel goed tot alles droog is, anders worden de stipjes vaag en dat is zonde want dan ziet het er gelijk minder mooi uit.

Het is dus een simpele nail-art, in het begin moet je misschien even oefenen met het patroontje maar je hebt het vrij snel door!

Willen jullie vaker simpele nail-arts zien of ook moeilijkere?

Advertisements

8 gedachtes over “Tutorial: Stippen nagels

  1. Echt leuk! :D
    Ik zou wel wat simpele nail arts willen zien, vooral omdat ik nog niet zo lang bezig ben en niet echt inspiratie heb voor volgende nail arts. :)

  2. Zeer mooi! heb het net bij mezelf geprobeerd en het is vrij goed gelukt :) Wat is de naam van die lichtroze nagellak van opi? Die vind ik prachtig :D

  3. leuk! ik heb geen dotting tool, en doe het altijd met sateprikker alleen worden de stipjes dan bolletjes, niet plat zoals bij jouw :-(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s