Vissengraatvlechten in een vlecht

Vandaag ga ik jullie een aparte vlecht laten zien. Een vlecht met drie plukken maar die drie plukken zijn een vissengraatvlecht. De vlecht ziet er heel apart maar wel mooi uit. Als je de vissengraattechniek snapt en goed vissengraatvlechten kan maken is dit een hele simpele haarstijl. Als je de vissengraatvlecht nog niet kent kijk dan even bij mijn filmpjes.

Je bent ongeveer een kwartier tot een half uur bezig met deze haarstijl.

Stap 1:
Borstel je haar goed door zodat je makkelijk een vissengraatvlecht kan maken.

Stap 2:
Verdeel je haar in drie gelijke plukken. Doe twee plukken aan de zijkant van je hoofd en doe de  middelste van achter op je rug.

Stap 3:
Maak nu in iedere losse pluk haar een vissengraatvlecht. Zorg dat de vlechten goed strak zijn gevlochten. Trek de vlecht iedere keer goed strak aan. De zijkanten vlecht je naar de zijkant en de achterkant vlecht je naar achter. Bij de achterste vlecht krijg je na een tijdje wel pijn in je armen als je lang haar hebt, maar als je wat verder bent in je vlecht kan je hem naar voren halen. Als je klaar bent met een vlecht kan je hier gewoon een dun elastiekje om heen doen.

Stap 4:
Als je alle drie de plukken hebt gevlochten in een vissengraatvlecht ga je de vlecht maken. De vlecht is gewoon een vlecht met drie plukken. Zorg dat alle drie de vlechten plat over elkaar gaan. Als je dit niet doet word je vlecht nog rommeliger dan hij al is.

Stap 5:
Vlecht nu de drie vissengraatvlechten over elkaar heen zoals in een normale vlecht. Zorg dus zoals ik hierboven al zei dat de vlechten plat over elkaar heen gaan. Doe dit tot het einde van je haar.

Stap 6:
Doe een elastiekje om het einde van de normale vlecht met drie plukken. Je kan de dunne elastiekjes die om de vissengraatvlecht zitten ook nog los knippen met een klein schaartje. Kijk wel uit dat je niet je haar eraf knipt!’

En dit is het uiteindelijke resultaat. Het ziet er heel apart uit en je kan hem ook over je schouder dragen. Ik vind de vlecht mooi om te zien en hij is ziet er ingewikkeld uit terwijl hij heel simpel is om te maken!

Advertisements

8 gedachtes over “Vissengraatvlechten in een vlecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s