Glasvijlen en normale vijlen

Vandaag ga ik het verschil uitleggen tussen een ‘normale’ vijl en een glasvijl. Zelf heb ik een paar normale vijlen die iedereen wel kent en twee glasvijlen.

Over het algemeen is het beter om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Van vijlen worden sterk en blijven ze mooi. Als je je nagels knipt kunnen ze sneller beschadigen, als je je nagels vijlt sluit je je nagels af. Hierdoor kan er geen vuil of water tussen je nagelplaten komen. Jullie kennen vast ook wel van die kleine witte plekjes op je nagels, dit komt niet door kalkgebrek wat veel mensen denken maar dit komt ook door je het knippen van je nagels. Er komt een klein beetje lucht tussen je nagelcellen. Je kan ook een wit plekje op je nagels krijgen als je je nagesls ergens tegen aan stoot.Een normale vijl wordt ook wel ijzeren vijl genoemd. Eigenlijk zijn deze vijlen niet zo goed voor je nagels. Omdat ook bij een ijzeren vijl de nagelplaten niet goed worden afgesloten.

Bij een glasvijl wordt de nagelplaat wel goed afgesloten omdat de structuur van een glasvijl fijner is dan bij een normale vijl. Maar er zijn nog andere voordelen aan een glasvijl. Vaak zijn glasvijlen in de winkel vrij duur maar veel mensen zeggen dat je met een glasvijl wel je hele leven kan doen! Als je je nagels vijlt zie je vaak een wit randje op de vijl, dit zijn hele kleine deeltjes van je nagels. Bij een glasvijl gebeurd dit ook maar bij een glasvijl kan je dit er weer af wassen, gewoon met water uit de kraan! Op een site heb ik zelfs gelezen dat je een glasvijl ook in de vaatwasser kan doen! Mij lijkt het handiger om je glasvijl gewoon even snel over de kraan te houden.

Waar je wel op moet letten is dat een glasvijl net als normaal glas kan breken. Dus je kan hem niet net als bij een normale vijl even snel ergens neer gooien. Verder heb je bij een glasvijl minder snel haakjes aan je nagels.
Een glasvijl is wel iets zwaarder een meestal ook iets groter dan een normale vijl dus soms is het gewoon makkelijker om een normale vijl mee te nemen, bijvoorbeeld naar school.

Een paar winkels waar je goedkoop een glasvijl kan kopen:
– Essence, te koop bij het kruidvat 1,99. Dit is ook de vijl die je op de bovenste foto ziet, de vijl zit in een soort kokertje waardoor hij niet snel beschadigd of andere spullen in bijvoorbeeld je tas beschadigd.
– Hema, 2,99, deze vijl zit ook in een soort bakje.
– Action, voor maar 1,50, om deze vijlen zit een plastic hoesje.

Het is niet dat normale nou heel slecht is voor je nagels. Probeer bij een normale vijl gewoon in een richting te vijlen. Ik gebruik normale en glasvijlen. Zelf pak ik meestal gewoon de vijl die het dichste bij ligt of de vijl die ik het eerste zie liggen.

Advertisements

4 gedachtes over “Glasvijlen en normale vijlen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s