Nagellak remover met en zonder aceton

Vandaag een informatieve post. Vandaag ga ik proberen zo goed mogelijk het verschil uit te leggen tussen nagellak remover met en zonder aceton. Op flesjes nagellak remover staat altijd vermeld of er wel of geen aceton in zit. Maar wat is eigenlijk het verschil?

Zoals ik hierboven al zei kan je nagellak remover kopen met aceton maar je kan ook nagellak remover zonder aceton. Dit staat altijd op de verpakking vermeld. Aceton wordt ook wel acetone, dimethylketon of propanon genoemd, maar meestal staat er aceton op de verpakking. Als je nergens iets kan vinden over aceton dan zit het er waarschijnlijk niet in (kijk ook bij de ingrediënten!). Nagellak remover zonder aceton wordt ook wel eens milde nagellak remover genoemd. Aceton is een vloeibare, brandbare stof. Nagellak lost op in aceton. Aceton is niet goed voor je huid, het kan een irriterende werking hebben op je huid en het is niet goed voor je luchtwegen, maar als je nagellak remover gebruikt met aceton is er niks aan de hand. Het is een stof die niet schadelijk is voor je huid. Je kan het dus gerust gebruiken! Over aceton zelf heb ik nu wel genoeg verteld, het belangrijkste van deze post: wat is nu eigenlijk het verschil tussen nagellak remover met en zonder aceton?

Een remover zonder aceton is beter voor je nagels. Aceton werkt als een oplosmiddel en daarom zit het ook vaak in removers. Vet lost ook op in aceton. Hierdoor kunnen je nagels uitdrogen. Daarom is het belangrijk om je nagels bijvoorbeeld in te smeren met een speciale nagelcrème. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je nagels er anders uit zien als je een remover met aceton hebt gebruikt. Je nagels worden ook iets ‘slapper’ en ze kunnen sneller scheuren van remover met aceton. De geur is van een remover met aceton is meestal ook sterker dan bij een remover zonder aceton. Je kent die sterke lucht vast wel. Dit blijf je natuurlijk een beetje houden, en het verschilt ook per remover maar als er aceton in zit ruik je de geur meestal iets sterker.
Wat wel een nadeel is aan een remover zonder aceton is dat de nagellak er minder snel af gaat. Je bent iets langer bezig met het schoonmaken van je nagels. Dit merk je best wel goed. Ik heb verschillende nagellakremovers gehad en je merkt het verschil vrij goed. Ook als je bijvoorbeeld een nagellak met glitters op hebt, het gaat er sneller en beter af als je een remover met aceton gebruikt.

Het is dus beter om een remover zonder aceton te gebruiken. Ik denk dat de belangrijkste reden is omdat je nagels minder sterk worden van remover met aceton. Het is dan wel zo dat je er dus iets langer over doet om je nagellak weg te halen. En natuurlijk is ook nagellak zonder aceton niet heel erg gezond voor je nagels, het is en blijft een chemisch mengsel van stoffen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze post hebben! Als jullie meer van dit soort artikelen willen dan kunnen jullie het in de comments zeggen!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s