Tips voor een lange vlieg/auto reis

Voor bijna heel Nederland is de vakantie ondertussen begonnen en dat betekend natuurlijk leuke dingen doen en vaak ook: op vakantie gaan! Maar soms moet je er wel wat voor over hebben, lang in het vliegtuig of in de auto zitten. Zelf moet ik deze vakantie ook weer veel in de auto zitten de eerste dag al gelijk 12 uur en dan ben ik er nog geen eens! Vandaag geef ik jullie wat tips voor lange vlieg of auto reizen. Klik snel verder!

– Neem je laptop mee. Ik heb dit eigenlijk nog nooit gedaan maar dit jaar ga ik dat wel doen, vooral om er foto’s op te zetten zodat mijn geheugenkaartje niet te vol raakt. Maar als ik toch mijn laptop mee neem kan ik er net zo goed ook gebruik van maken in de auto. Mijn laptop kan ongeveer twee uur zonder accu. Een tip: koop een oplader voor in de auto, hier kan je je laptop dan op opladen. Download films of series deze kan je dan in de auto kijken op je laptop of neem bijvoorbeeld een spel mee. Ik neem de Sims mee, dat speel ik altijd minstens wel twee uur, haha! En dan zijn er alweer wat uurtjes voorbij.

– Neem tijdschriften mee. Heb je een abonnement op een tijdschrift? Krijg je hem een paar weken of dagen van te voren binnen, dan kan je proberen om er niet in te lezen. Dan kan je ze meenemen in de auto en dan heb je daar iets te lezen. Ik neem bijvoorbeeld de Fashionista mee. Er zit vanaf deze maand ook iedere maand een blogmagazine bij, super leuk! Natuurlijk kan je ook tijdschriften kopen, er zijn rond de vakantie heel veel speciale ‘zomer’ edities van tijdschriften.

– Muziek. Als ik lang in de auto zit wil ik sowieso altijd muziek bij me hebben. Ik heb een simpele iPod shuffle maar al 3 jaar lang neem ik hem altijd mee als ik op reis ga. Zet er nieuwe muziek op en je bent klaar om te gaan.

– Ga slapen. Oké ik weet dat dit voor veel mensen onmogelijk is en voor mij is het ook geen optie. Ik kan gewoon niet slapen in een auto of vliegtuig of overdag, maar als je dit wel kan is dat natuurlijk super fijn! Wij rijden om 12 uur ’s nachts weg dus ik denk dat ik de komende dag helemaal gaar ben, als je dan kan slapen is dat super fijn!

– Neem boeken mee. Ik heb mijn moeder expres mijn nieuw gekochte boeken laten verstoppen omdat ik ze anders veel te snel uit lees. Als je leest gaat de tijd ook snel voorbij en ik hou van lezen dus ik neem zeker boeken mee.

– En je kan natuurlijk ook altijd van die ouderwetse auto spelletjes doen zoals gekleurde auto’s tellen. Zelf vind ik dit altijd een beetje saai maar goed, als je je echt dodelijk verveeld kan je dit natuurlijk doen.

– Een ander spelletje wat misschien wel leuk is om te doen is het ‘zou je liever spel’. Misschien ken je dit wel van internet. Je bedenkt twee dingen bijvoorbeeld ‘zou je liever de hele dicht onzichtbaar zijn of kunnen vliegen?’. Dit is misschien een makkelijke vraag maar je kan ook moeilijkere vragen bedenken of gekke vragen. Ik vind dit zelf altijd een heel leuk spel want ik moet zelf altijd heel lang over dit soort vragen nadenken, ik ben echt besluiteloos haha! Op internet staan hele topics met dit soort vragen: bijvoorbeeld op Girlscene. 

– Een voor de rest kan je bijvoorbeeld nog dingen meenemen als bijvoorbeeld een gameboy (oldskool!) of een Nitendo DS als je die nog hebt van vroeger. Misschien speel je er thuis niet meer op maar op vakantie kan het altijd nog best wel vermakelijk zijn, bijvoorbeeld mario kart of de gewone mario bros.

– Maak lijstjes. Ik maak altijd honderden lijstjes van van alles en nog wat. Vooral lijstjes met wat ik nog moet doen en al gedaan heb maar je kan ook andere lijstjes maken. In de auto heb je genoeg tijd om te denken dus je kan bijvoorbeeld een lijst maken met allerlei dingen die je ooit nog in je leven wil doen.

Dat zijn een paar dingen die je zou kunnen doen, verder kan je natuurlijk ook nog naar buiten kijken maar op snelwegen in bijvoorbeeld Nederland en Duitsland is niet zo veel te zien dus daar zul je dit soort tips wel nodig hebben! En als je echt niks meer te doen weet: denk dan maar aan de vakantie die je nog te goed hebt en aan alle dingen die je nog gaat doen!

Iedereen die nog op vakantie gaat: heel veel plezier!
Bron foto’s: weheartit

 

Advertisements

2 gedachtes over “Tips voor een lange vlieg/auto reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s