DIY: Light bulb vase

Vandaag een DIY die ik zelf heel leuk vind. Op tumblr zie je best vaak plaatjes van light bulb vases. Dit zijn vaasjes van gloeilampen. Je kan hier bloemen in zetten of er zelfs een soort mini-terrarium in maken. Ik wilde dit heel graag proberen te maken en het is gelukt. Ik heb er foto’s van gemaakt en een filmpje, lees snel verder!

Dit is wat je nodig hebt. Een tip: gebruik een oude zonnebril als veiligheidsbril. Je gaat met glas werken en dat kan alle kanten op springen en je wilt natuurlijk niet dat je glas in je oog krijgt.

– Gloeilamp (Hema)
– Draad
– Pincet
– Schroevendraaier

Als eerste ga je dit kleine zilveren dopje er af halen met het pincet. Dit is van ijzer. Het is even een werkje om een randje los te krijgen maar als je hem eenmaal los hebt is hij er in een keer af.

Dit is wat je overhoud. Er zit nu een klein cirkeltje in het zwarte deel. Nu ga je dit zwarte er ook uithalen met de schroevendraaier. Kijk wel uit want dit zwarte is gemaakt van glas.

En dit is wat je nu hebt. Je bent nu bijna klaar. Zoals je misschien wel ziet heb ik onder de gloeilamp een plastic zakje liggen. Dit heb ik er expres onder gelegd zodat het glas hierop terecht komt. Als je klaar bent kan je het hele zakje in een keer weg gooien en hoef je niet te vegen.

Dit is het deel waar de foto’s niet meer kloppen. Je moet nu het binnenste deel uit de gloeilamp halen. Dit is een gloeilamp van de action en zoals je ziet is dit geen ouderwetse gloeilamp met van die draadjes maar er zit nog een deel van glas in. Dit moet je eruit halen maar bij deze gloeilamp lukt dat niet. Je hebt dus echt een gloeilamp nodig waar draadjes in zitten, geen glas! Een gloeilamp met draadjes is vaak een ouder model gloeilamp, maar bij de hema hebben ze ook goede gloeilampen!

En dit is wat je overhoud als je het hele binnenste er ook uit hebt gehaald met de schroevendraaier. Wat je nu nog moet doen is er een touwtje omheen maken en dan kan je hem ophangen! Doe er wat water in en dan kan je er ook bloemen in doen.

Ziet het er niet super leuk uit! Het geeft echt een beetje een vintage-achtig effect en ik vind het echt super leuk! Zorg wel dat je er niet te zware bloemen in doet en dat ze een lange steel hebben zodat de light bulb vase niet schuin gaat hangen.

Als je nog extra uitleg wilt kan je mijn filmpje kijken dat ik hierbij heb gemaakt, hierin zie je alle stappen duidelijk terug:

And that’s it! Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vinden, en probeer het vooral eens uit! Alle spullen die je nodig hebt zijn makkelijk te krijgen en het is niet moeilijk om te maken. Je kan ook gewoon een oude gloeilamp gebruiken die kapot is en het niet meer doet!

Advertisements

5 gedachtes over “DIY: Light bulb vase

  1. Had weleens gelezen dat je soms naar Frankrijk gaat naar brocante markten enzo.
    Ik ga er binnenkort ook naar toe in Lille voor het eerst.
    Ben jij daar ook weleens geweest?
    Kun je daar miss. ook kant kopen dat jij weet?gr. ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s